Till innehåll

Discografi

Four Centuries of Eternity

Den senaste skivan är en dubbel CD och innehåller musik från fyra sekel, av tonsättarna Bach, Paganini, Martin, Eklund, Franzén, Sundt.


Köp skivan på:

Thank You For the Music


Det här är en uppföljning av den förra ABBA-skivan. Eftersom den förra skivan var slut men fortfarande efterfrågades hade jag länge haft planer på att ge ut en ny, men nu i nya arrangemang för 10-strängad gitarr och dessutom med ackompanjemang av olika ensembler.

Innehållet är 15 av ABBAs hitlåtar samlade i deras album ABBA GOLD. Nu i ny klädnad för 10-strängad gitarr. Dessutom har jag roat mig med att lägga till komp av olika ensembler. (De som spelar är Garritan Personal Orchestra - dvs att det är digitala ljud)

Köp skivan på:

Classical ABBA


Hela ABBA GOLD-albumet transkriberat för klassisk gitarr. Den kom 1997. Jag ville bygga en bro mellan den klassiska musiken och populärmusiken. Förhoppningen var att den lyssnare som var ovan med den klassiska musikens klanger skulle få ett insteg, medan den vane lyssnaren av klassisk musik skulle få höra de fina melodierna i välbekant men ändå ny klangdräkt. Skivan är slutsåld.

"För att vara orginell behöver man inte alltid bana ny musikalisk
mark. En kanske svårare konst är att vara orginell med välbekanta medel. ABBA behärskade den konsten. Deras orginella melodier och välgjorda arrangemang är inte lätta att göra rättvisa på en ensam gitarr. Jag hoppas att jag i någon mån har lyckats."

Classical ABBA
Tillbaka till innehåll